Search

Loading...

Monday, September 12, 2011

Adakah anda Prihatin?

Gaya hidup moden yang sentiasa sibuk turut mengancam kesihatan kita disebabkan pengambilan makanan yang tidak sihat. Makanan yang belum sempat dicerna akan bertukar menjadi sisa, yang kemudiannya terkumpul dan membebankan dinding usus. Akibatnya, daya penyerapan nutrien badan akan terjejas.

Menurut pakar perubatan Di Amerika Syarikat, antara 22, 000 pesakit yang telah dibedah siasat, didapati tiada seorang pun yang mempunyai usus yang sihat!

sumber : http://www.thelifetree.com/innerclarity.htmNajis terlonggok = Sisa makanan di dalam kolon

Najis terlonggok adalah punca pelbagai penyakit!!! Walaupun kita mempunyai pembuangan najis setiap hari, tetapi kajian perubatan di Jepun mendapati bahawa masih terdapat 6-10 lbs najis terlonggok dalam kolon. Najis terlonggok melekat pada dinding usus yang menghasilkan toksin yang diserap balik oleh badan dan seterusnya mengalir balik ke hati. Ini boleh mengakibatkan kelemahan sistem keupayaan detoksifikasi, menurunkan metabolisme sel dan autointoksifikasi.

Sunday, September 11, 2011

KEMEROSOTAN SENDI!!!Ramai orang berpendapat bahawa kemerosotan sendi ialah masalah warga tua sahaja.SEBENARNYA....IA MASALAH SETIAP ORANG!!!
Ini adalah kerana, punca utama kemerosotan sendi ialah gaya hidup.


"1 daripada 3 orang dewasa mengalami masalah sendi"

sumber : http://www.slweb.org/CDC-arthritis.html

"sendi akan haus dengan lebih cepat jikalau kita duduk sepanjang hari."
sumber : Guang Ming Jit Pao (6/9/2010)

"memakai kasut bertumit tinggi menyebabkan tekanan ekstra 23%"
sumber : Kerrigan D.C, et al, knee osteoarthritis and high heeled shoe. The lancet Vol 531, 1998
sendi bukan tulang. Sendi menggabungkan dua ketul tulang. Komponen utama sendi ialah :
  1. Kolagen II
  2. Asid Hialuronik
  3. Kondroitin Sulfat


Saturday, September 10, 2011

Adakah Air Yang Anda Minum Beracun?

Petikan Kosmo! Online :
KEADAAN tangki air yang dikeluarkan oleh Syabas dari sebuah rumah di Kampung Baru, Kuala Lumpur semalam begitu menjijikkan.
KUALA LUMPUR - Pantang ada masalah air kotor berlaku, rata-rata kebanyakan 7.5 juta pengguna air di Kuala Lumpur, Putrajaya danSelangor biasanya 'menuding jari' kepada Syarikat Bekalan Air Selangor Sdn. Bhd. (Syabas).
Kadangkala tuduhan itu bukan semuanya salah Syabas malah ia juga berpunca daripada sikap pengguna sendiri mengakibatkan air yang disalurkan kotor, keruh dan berkeladak.
Pengurus Besar Bahagian Komunikasi dan Hal Ehwal Awam Syabas, Abdul Halem Mat Som berkata, masalah air kotor itu kebanyakannya berpunca daripada sistem paip dalaman di rumah pengguna yang tidak diservis dengan baik.
Hal itu terbukti melalui beberapa siri pemeriksaan tangki air rumah yang dilakukan Syabas sejak beberapa tahun lalu. Penemuan terbaru dibuat di sebuah rumah di Kampung Baru di sini semalam.
Sungguh menjijikkan apabila melihat tangki air yang diperiksa. Ia disaluti karat tebal, berlendir dan mengeluarkan bau busuk hingga kelihatan seperti sebuah tangki najis.
"Kebanyakan pengguna Syabas tidak menyedari bahawa masalah bekalan air paip kotor di rumah mereka kebanyakannya berpunca daripada sistem paip di dalam rumah," katanya ketika ditemui selepas program Turun Padang Syabas di sini semalam.
Menurut Abdul Halem, pemeriksaan Syabas mendapati kira-kira 80 peratus daripada 1,076 aduan bekalan air kotor yang diterima pihaknya sejak 6 April lalu berpunca daripada sistem paip atau tangki air di dalam rumah yang telah usang dan berkarat.
___________________________________________________________

Bayangkan seseorang yang amat sihat terminum air yang mengandungi sisa antibiotik, hormon, ubat-ubatan dan sebagainya. Ramai yang mungkin tidak mengendahkan keadaan ini, tetapi kita sebenarnya harus mempertimbangkan fakta bahawa terdapat suatu ancaman yang sedang mencari-cari jalan untuk mencemari bekalan air dan sungai kita.

Terlebih dahulu ramai yang tertanya-tanya mengapa ubat-ubatan dan farmaseutikal terdapat dalam bekalan air kita? Sudah tentu, sumber yang paling ketara ialah pengendalian yang salah sisa perubatan industri farmasutikal, hospital dan kemudahan perubatan yang lain. Juga tidak ketinggalan 'sumbangan' daripada rumahtangga. Orang ramai sering membuang ubat-ubatan yang tidak digunakan ke dalam longkang, samalah seperti badan kita mengumuhkan bahan kimia yang tidak dimetabolismekan. Begitu juga dengan farmaseutikal yang tidak diperlukan lagi sering berakhir di tapak sampah dan timbunan tanah, mencari-cari jalan untuk menyelinap ke dalam air tanah kita. Adakah kita menyuapkan badan kita dengan ubat-ubatan yang sebenarnya tidak diperlukan dan mungkin mengakibatkan kesan tidak ketara pada kesejahteraan fizikal kita?

Lindungilah air minuman anda dengan Bio Pure Ken Sigma, satu sistem penulenan air pemenang anugerah yang menggunakan Sistem Penulinan Osmosis Songsang (RO) 5-tahap yang canggih untuk menulenkan air, semua jenis bahan cemar termasuk ubat-ubatan!

Friday, September 9, 2011

Adakah Anda Percaya ?

Makanan boleh menjadi 'nutrien'
Ia juga boleh menjadi 'toksin' ?
MAKANAN
METABOLISME

Metabolisme Normal
NUTRIEN

Metabolisme tak Normal
BERTUKAR MENJADI TOKSIN

*semua makanan berpotensi menjadi toksin sehingga ianya ditukar kepada struktur yang ringkas oleh enzim. - Sumber : Food Enzymes Health & Longevity, Dr. Edward Howell


CELJOY


BUKAN SAHAJA MELEGAKAN, MALAH MEMBINA SEMULA
NOT JUST RELIEVE BUT ALSO BUILD

Tahukah anda bahawa 1 daripada 3 orang dalam populasi dunia mengalami masalah sendi?
Tahukah anda bahawa aktiviti seharian anda akan membebankan sendi anda?

Bagi menewaskan kemerosotan sendi secara menyeluruh, Kita memerlukan Celjoy Produk Formula 4 dalam 1 yang berkesan dengan:


• Menghilangkan keradangan dan tahan sakit
• Menghalang aktiviti enzim pemusnah
• Menggalakkan penghasilkan kolagen II dan asid hyaluronidase
• Menggantikan kehilangan rawan

Celjoy (63 capsules) HCJ63

WM : RM 234.00
EM : RM 238.00

Celjoy ( 135 capsules ) HCJ135

WM : RM 458
EM : RM 468

PROMOSI!!!

BELI 3 CELJOY ( 135 CAPSULES ), PERCUMA CELJOY ( 63 CAPSULES ) DENGAN HARGA SERENDAH :

WM : RM 1374.00
EM : RM 1404.00

EZYPAY INSTALMENT

WM : RM 97.00 X 12
EM : RM 99.30 X 12CELJOY Put a STOP to join degeneration!
Loading...